Uinti junnaa paikallaan

Junnaako uintisi paikallaan? Nyt se selviää - miksi uintisi ei kehity ja miten korjaat sen!

uintiharjoittelu uintiohjelma uintitekniikka
Katso jakso "#102: Junnaako uintisi paikallaan? Nyt se selviää - miksi uintisi ei kehity ja miten korjaat sen!" YouTubesta >>

Jos uinti tuntuu junnaavan paikallaan, voi olla syytä tarkistaa muutama asia. Ensimmäinen on, harjoitteletko oleellisia asioita. Usein jäädään polskimaan sinne mukavuusalueelle esimerkiksi uidaan aina samoja matkoja, samoihin aikoja, mikä ei edistä kehitystä.

Vinkit kehittävään uintiharjoitteluun - Keskity olennaiseen!

  1. Muista tekniikkaharjoittelu: Aloita treeni tekemäällä 15 minuuttia tekniikkaharjoituksia. Jos olet saanut ohjeita uintivalmentajalta, kannattaa hyödyntää niitä heti treenin alussa.

  2. Keskity hengitykseen: Hengitys uintiharjoituksessa on monille haaste. Esimerkiksi yhden käden uintiharjoitus voi auttaa. Voit keskittyä käsivedon ja pään kääntämisen ajoitukseen. Juuri ajoituksella on suuri merkitys hengityksen sujuvuuteen.

  3. Harjoittele tuntumaa veteen: Tuntemusta vedestä voidaan kehittää esimerkiksi tornadoharjoituksella. Tämä harjoitus auttaa löytämään rentoutta vedessä. Keskittyminen veden tuntumaan parantaa uintitekniikkaa.

 

Toinen tarkistettava asia on harjoittelun monipuolisuus ja innostavuus. Pelkkä vapaauinti tai rintauinti ei riitä kehityksen kannalta. Monipuolinen harjoittelu on avain nopeuden ja kestävyyden lisäämiseen.

Esimerkkiohjelma

  • Alkuverryttely: 20-30 minuuttia tekniikkahrjoittelua
  • Pääsarja:
    • 4 x 25 metriä: Ensimmäinen kevyttä, toinen reipasta, kolmas kovaa, neljäs kevyttä. Tauko 10-15 sekuntia.
    • 2-4 x 50 metriä: Kevyesti.
    • 4 x 25 metriä: Kovaa, tauko 30 sekuntia.

 

Kolmas seikka, joka kannattaa tarkistaa, on riittävä palautuminen. Tämä tarkoittaa ei vain uintiharjoituksista palautumista, vaan myös arkielämän kuormituksen hallintaa. Liiallinen kuormitus voi näkyä kiinnostuksen vähenemisenä lajiin tai unihäiriöinä.

Palautumisen arviointi

Voit arvioida palautumistasi tuntemustesi perusteella, mutta myös mittareilla kuten leposykkeen ja sykevälivaihtelun seurannalla. Näiden mittareiden avulla voi saada paremman käsityksen palautumisen tilasta ja mahdollisista ongelmista.

 

Jaksossa mainitut linkit:

Maksuton Polku Parempaan Uintikuntoon -webinaari: https://www.positiivinenpulahdus.fi/polkuparempaanuintikuntoon 

Tutustu lisää Positiivinen Pulahdus Akatemiaan - 12 vko verkkovalmennusohjelmaan kuntouimareille: https://www.positiivinenpulahdus.fi/akatemia 

 

Oletko jo viikoittaisen uintipostini tilaaja?

Tilaajana saat käytännönläheisiä uintivinkkejä ja -inspiraatiota sekä tiedon uusimmasta Uinnin ABC-podcast jaksosta viikoittain. Lisäksi saat tietoa maksullisista palveluistani ajankohtaisesti.

Tietosi ovat turvassa. Voit poistua listalta koska tahansa.

Takaisin ylös